Cântarea Cântărilor

Capitolul 7

Mirele vorbeşte miresei

1. Ce frumoşi sunt paşii tăi în sandale, o, fiică* de domn! Rotunjimile coapselor tale sunt ca nişte bijuterii, lucrarea mâinilor unui artist.

2. Buricul tău este un potir rotunjit, din care nu lipseşte vinul amestecat; pântecele tău, un snop de grâu, încins cu crini.

3. Sânii* tăi sunt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei gazele.

4. Gâtul* tău este ca un turn de fildeş; ochii tăi, ca iazurile din Hesbon*, de lângă poarta Bat-Rabim; nasul tău, ca turnul Libanului care priveşte spre Damasc;

5. capul tăuLit. „capul tău pe tine“ este ca şi Carmelul*; şi părul capului tău, ca purpura. Împăratul este înlănţuit de buclele tale!

6. Ce frumoasă şi ce plăcută eşti tu, iubita mea, în desfătări!

7. Statura ta este asemenea unui palmier şi sânii tăi, asemenea ciorchinilor de struguri.

8. Am zis: „Mă voi sui în palmier, îi voi apuca ramurile“. Şi sânii tăi vor fi, în adevăr, ca ciorchinii viţei, şi mirosul răsuflării taleLit. „mirosul nasului tău“, ca merele*;

9. şi cerul gurii* tale, ca vinul cel mai bun,… care alunecă* uşor pentruSau „care curge drept către“ preaiubitul meu şi se furişează peste buzele celor care dorm.

10. ✡ Eu sunt a preaiubitului meu şi dorinţa* lui este pentru mine.

11. Vino, preaiubitul meu, să ieşim pe câmpii, să rămânemSă rămânem noaptea în sate!

12. Să ne suim devreme la vii, să vedem dacă a înmugurit* viţa, dacă se deschide floarea şi dacă rodiile sunt în floare. Acolo îţi voi da dragostele mele.

13. Mandragorele* răspândesc miros şi la porţile noastre sunt tot felul de roade* alese, noi şi vechi. Le-am păstrat pentru tine, preaiubitul meu!Traducerea GBV 2001: Copyright © GBV România (www.gbv.ro)