Cântarea Cântărilor

Capitolul 3

Credincioşia miresei

1. În patul meu, nopţile*, l-am căutat pe cel pe care-l iubeşte* sufletul meu; l-am căutat*, dar nu l-am găsit.

2. Mă voi ridica acum şi voi cutreiera cetatea, pe străzi* şi pe drumuri mariSau „prin pieţe“; voi căuta pe cel pe care-l iubeşte sufletul meu. L-am căutat, dar nu l-am găsit.

3. ✡ M-au găsit păzitorii* care cutreieră cetatea. „L-aţi văzut pe cel pe care-l iubeşte sufletul meu?“

4. Abia trecusem de eiLit. „departe de ei“, că l-am şi găsit* pe cel pe care-l iubeşte sufletul meu; l-am apucat şi nu l-am lăsat* până nu l-am adus* în casa mamei mele şi în camera celei care m-a zămislit.

5. ✡ Vă jur, fiice ale Ierusalimului, pe gazelele sau pe căprioarele câmpului, nu stârniţi, nici nu treziţi dragostea, până nu va voi ea.

Ziua veseliei

6. ✸ Cine este aceasta* care se suie din pustiu ca nişte stâlpi* de fum înmiresmaţi cu smirnă* şi tămâie, cu toate pudrelePudre parfumate negustorului?

7. ✡ Iată lectica lui, chiar a lui Solomon! Şaizeci de viteji o înconjoară, dintre cei puternici ai lui Israel.

8. Ei toţi ţin sabia, fiind deprinşi* la război; fiecare îşi are sabia* la coapsă, din cauza spaimelor* nopţii.

9. ✡ Împăratul Solomon şi-a făcut o lectică din lemnul Libanului.

10. I-a făcut stâlpii din argint, spătarulSau „partea de jos“ de aur, scaunul de purpură; mijlocul i-a fost pardosit cu dragoste de către fiicele Ierusalimului.

11. ✡ Ieşiţi, fiice* ale Sionului, şi priviţi-l pe împăratul Solomon, cu coroana cu care l-a încoronat mama lui în ziua* nunţii lui şi în ziua veseliei inimii lui.Traducerea GBV 2001: Copyright © GBV România (www.gbv.ro)