LeviticulSau „A TREIA CARTE A LUI MOISE (MOISE III)“

Capitolul 2

Darurile de mâncare

1. Şi dacă va aduce cinevaLit. „un suflet“, ca dar*, un dar de mâncare pentru Domnul, darul lui să fie din floarea făinii; şi să toarne untdelemn peste el şi să pună tămâie peste el.

2. Şi să-l aducă la fiii lui Aaron, preoţii. Şi el să ia din el un pumn al său plin din floarea făinii lui, şi din untdelemnul lui, cu toată tămâia lui. Şi preotul să-l ardă ca amintire* a sa pe altar, o jertfă prin foc, de mireasmă plăcută Domnului.

3. Şi rămăşiţa* darului de mâncare va fi a lui Aaron şi a fiilor săi: este ceva preasfânt* între jertfele prin foc ale Domnului.

4. Şi dacă vei aduce, ca dar, un dar de mâncare copt în cuptor, să fie turte fără* aluat din floarea făinii, frământate cu untdelemn, sau plăcinte fără aluat, unse cu untdelemn.

5. Şi dacă darul tău va fi un dar de mâncare din tigaie*, să fie din floarea făinii fără aluat, frământată cu untdelemn.

6. Îl vei frânge în bucăţi şi vei turna untdelemn peste el: este un dar de mâncare.

7. Şi dacă darul tău va fi un dar de mâncare pe grătar*, să se facă din floarea făinii cu untdelemn.

8. Şi să aduci Domnului darul de mâncare care a fost făcut din acestea; şi să fie dat preotului şi el îl va duce pe altar.

9. Şi preotul va luaSau „va ridica“ din darul de mâncare amintirea* sa şi o va arde pe altar, o jertfă prin foc, de mireasmă* plăcută Domnului.

10. Şi rămăşiţa* din darul de mâncare să fie a lui Aaron şi a fiilor săi: este ceva preasfânt între jertfele prin foc ale Domnului.

11. Nici un dar de mâncare pe care-l veţi aduce Domnului nu se va face cu aluat*, pentru că nici aluat, nici miere nu veţi arde ca jertfă prin* foc pentru Domnul.

12. Ca dar al celor dintâi* roade le veţi prezenta Domnului, dar nu vor fi ridicate pe altar ca mireasmă plăcută.

13. Şi orice dar din darul de mâncare al tău să-l sărezi cu sare*; şi să nu laşi să lipsească sarea legământului Dumnezeului tău de pe darul tău de mâncare; să aduci cu sare toate darurile tale.

14. Şi dacă vei aduce Domnului un dar de mâncare din cele dintâi roade ale tale, să aduci spice* de curând coapte, prăjite la foc, şi grăunţe* din spice pisate, ca dar de mâncare al celor dintâi roade ale tale.

15. Şi să pui untdelemn* peste el şi să presari tămâie peste el: este un dar de mâncare.

16. Şi preotul să ardă, ca amintire* a sa, o parte din grăunţele sale pisate şi o parte din untdelemnul său, cu toată tămâia sa: este o jertfă prin foc pentru Domnul.Traducerea GBV 2001: Copyright © GBV România (www.gbv.ro)